Beperkt aanbod videokaartenSchaarste wereldwijd

Wereldwijd is een grote schaarste aan videokaarten onstaan vanwege een relatief klein aanbod ten opzichte van de vraag. Dit is begonnen met een tekort aan videokaarten van de nieuwe generatie, maar inmiddels is dit ook het geval voor oudere modellen van zowel Nvidia als AMD. Hierdoor zijn de voorraden bij onze leveranciers momenteel zeer klein, en liggen de prijzen doorgaans een stuk hoger.

Huidige aanbod

Omdat het aanbod van videokaarten bij onze leveranciers per model dagelijks verschilt, kunnen we voor veel kaarten geen goede levertijd meer garanderen. Daarom vind je in onze builder op het moment veel modellen die zijn aangeduid met als merk 'Random'. Dit wil zeggen dat je een model ontvangt dat op het moment van bestellen goed leverbaar is. Hierdoor kunnen wij flexibeler inkopen en sneller leveren.

Alternatieve opties

Naast het bestellen van een systeem met een videokaart uit de builder zijn er nog een aantal opties die je kunt overwegen. Let er bij iedere optie in ieder geval op dat de videokaart in de behuizing past en dat je een voeding kiest met voldoende vermogen om de videokaart van stroom te voorzien. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Wachtrij

Bij sommige webshops is het mogelijk om een order te plaatsen voor een videokaart, waardoor je op een wachtrij komt en de videokaart geleverd krijgt zodra de webshop een nieuwe levering ontvangt en jij aan de beurt bent. Dit kan alsnog lang duren, maar dan ben je in ieder geval verzekerd van een videokaart zodra je aan de beurt bent. Let er ook op dat het per model erg kan verschillen hoeveel er per keer geleverd wordt, waardoor je wellicht langer moet wachten. Indien gewenst kun je de videokaart vervolgens zelf installeren, of opsturen om deze door ons te laten plaatsen (zie onderaan deze pagina).

Gebruik je huidige videokaart

Vervang je een systeem waar al een videokaart in zit? Dan kun je er voor kiezen om deze videokaart (tijdelijk) ook in je nieuwe pc te gebruiken. In de builder kun je 'Geen videokaart' selecteren om je systeem zonder videokaart geleverd te krijgen.

Tweedehands videokaart

Omdat het huidige aanbod nieuwe kaarten beperkt is kan het ook interessant zijn om een gebruikte videokaart over te nemen via bijvoorbeeld Marktplaats of Tweakers, en deze zelf of door ons in je nieuwe pc te plaatsen. Let wel goed op, want videokaarten zijn populaire producten waar oplichters regelmatig gebruik van maken. Ga bij voorkeur langs om het product op te halen, of koop van verkopers met een goede reputatie. Met enige regelmaat hebben wij zelf ook een beperkt aanbod gebruikte videokaarten die je eventueel kunt laten plaatsen. Neem hiervoor contact met ons op.Als je gebruik maakt van één van deze opties kun je de videokaart indien gewenst opsturen en deze door ons laten installeren. Neem daarvoor even contact met ons op of geef dit aan in de opmerkingen tijdens het bestellen. Je ontvangt van ons dan een verzendlabel waarmee je de videokaart op de post kunt doen.