Herroeping / Retour


Hoewel we ons uiterste best doen om alle pc's zo goed mogelijk bij de klant aan te laten sluiten, kan het voorkomen dat je jouw custom PC toch wilt retourneren. Op deze pagina lees je hoe je een retour kunt aanmelden, en aan welke voorwaarden een retour is gebonden.

Hoe meld ik een retour aan?

Je kunt als consument tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling aangeven dat je (een deel van) je order wilt retourneren. Indien je een bestelling hebt gedaan met meerdere artikelen, die niet in één keer worden geleverd, beginnen deze 14 dagen met tellen zodra je het laatste product in ontvangst hebt genomen. Uiteraard kun je ook al van de koop afzien indien je nog geen producten hebt ontvangen. Je mag een herroeping aanmelden door het modelformulier voor herroeping (onderaan de pagina te downloaden) in te vullen en op te sturen, maar handiger is om te emailen naar support@danmetic.nl.

Je bent uiteraard ook op tijd met het aanmelden van een retour indien je binnen de 14 dagen jouw herroepingsbericht verstuurt, maar deze ons pas later bereikt, bijvoorbeeld omdat wij de email waarin je het mededeelt pas later openen.

Bij het aanmelden van je retour hoef je geen reden op te geven, maar wij zijn daar wel benieuwd naar. Vaak zorgt een andere oplossing (bijvoorbeeld het vervangen van een onderdeel) ervoor dat de bestelling toch naar wens is. We denken graag met je mee, waardoor je toch nog zo snel mogelijk met jouw ideale PC aan de slag kunt!

Koop je zakelijk in? Dan kun je geen gebruik maken van herroeping.

Hoe verzend ik mijn retour?

Na het aanmelden van een retour heb je nog 14 dagen om jouw order retour te zenden. Je bent ook op tijd indien je het product binnen deze 14 dagen terugstuurt, maar het product ons pas later bereikt. De kosten voor verzending draag je zelf. Deze kunnen doorgaans worden geschat op ongeveer €15,-. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat het te retourneren product in goede staat wordt afgeleverd. Wij raden dan ook aan om het product verzekerd te verzenden.

Het adres waar je het product naartoe retour zendt is:

Danmetic
Krommenieërweg 95
1521 HD
Wormerveer

Uitzondering assemblagedienst

De computers die wij leveren worden op basis van de individuele keuzes van de klant samengesteld en geassembleerd. Onder deze assemblage verstaan wij het in elkaar zetten van de onderdelen, het zorgvuldig afwerken van de bekabeling met het oog op een nette look en een optimale airflow, het testen van de computer op temperatuur, prestatie en stabiliteit, en het eventueel installeren van een besturingssysteem en relevante drivers.

Voor deze assemblagedienst rekenen wij €99,-. De kosten hiervan zijn verrekend in de prijs van de volledige computer, en tref je in de winkelwagen, op de offerte, op de orderbevestiging en op de factuur aan in de omschrijving van de pc. Indien je een beroep wilt doen op het herroepingsrecht krijg je deze kosten niet vergoed. Herroep / annuleer je de order vóórdat deze dienst is uitgevoerd? Dan krijg je dit bedrag wél vergoed. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op als je van jouw aankoop af wilt zien. Houd er rekening mee dat de orderstatus op de orderpagina niet altijd volledig up to date is, en dat hier dan ook niet aan ontleent kan worden of een order al dan niet is geassembleerd.

Terugbetaling

Je krijgt binnen 14 dagen na de retourmelding alle kosten van het retourproduct min eventuele assemblagekosten terugbetaald, mits wij het product hebben ontvangen of je het bewijs van de zending hebt overhandigd. Deze terugbetaling geschiedt op dezelfde wijze als je hebt betaald, en komt zonder extra kosten. Indien vooraf is afgesproken om een duurdere bezorgmethode te gebruiken, krijg je de meerprijs hiervan niet vergoed.

Uitproberen

Tijdens de bedenkperiode van 14 dagen ben je vrij om het product uit te proberen. Je mag het product uit de verpakking halen en kijken of het aan je verwachtingen voldoet. Je mag het product echter niet in gebruik nemen, mocht je het product nog willen retourneren. Schade / waardevermindering die ontstaat door verder te gaan dan nodig om het product uit te proberen zal in mindering worden gebracht.

Herroepingsformulier

Download het modelformulier